Eslöv, Sweden Teen

Lovewell Eslöv

Eslöv, Sweden Teen Workshop

NÄR: Måndagen den 28:e juni – Söndagen den 11:e juli 2021.

VAR: Vi skapar på Eslövs Folkhögskola i Eslöv.

ÅLDRAR: 13-19 år, öppet för deltagare från hela världen.

Sedan 2003, under tre sommarveckor, samlas ungdomar från Europa och USA för att skapa en musikal tillsammans med amerikanska och svenska ledare med många års erfarenhet av teater (t.ex. Broadway) och utbildning. Tyvärr i år, på grund av pandemin, blir detta en dagworkshop med endast studenter från Sverige, men vi hoppas kunna återvända till vårt utbyte så snart det är säkert att göra det.Vi skriver och sedan framför vår show på Eslövs Folkhögskola, för publik på plats (om restriktionerna tillåter detta) eller via livestream om vi måste

 

 

Från det allra första ordet som skrivs till ridån går ner, skapar, skriver, koreograferar, komponerar, designar, upprepar, producerar och framför deltagarnas egen musikal tillsammans med våra ledare. Lovewell-metoden använder musikteater som ett verktyg för att utveckla deltagarnas kreativa, konstnärliga och sociala förmågor och samtidigt stärka självkänslan och förmågan att samarbeta. I vår tonårsverkstad utbildas också språkkunskaper eftersom hela kursen hålls på engelska.

Lovewell fokuserar på process snarare än på produkt; med varje workshop vill vi visa deltagarna att när en grupp samlas kring en idé som de brinner för är allt möjligt. Vissa föreställningar som skapats under våra workshops har senare fått ett eget liv och producerats av skolor och teatrar i Sverige och USA. Pengarna som kommer in till Lovewell från dessa produktioner går i sin helhet till Lovewells stipendieverksamhet som gör det möjligt för unga människor, som kanske inte annars har haft råd, att komma till Lovewell. Läs mer om våra stipendier nedan.

 

Lovewell har varit i USA sedan 1989 och sedan 2003 har Lovewell organiserats i Sverige varje sommar. Vi är en religiöst och politiskt oberoende förening som licensierar den unika Lovewell-metoden. Inget liknande finns idag i Sverige.

PRISER

  • Kursavgiften, dvs. deltagande i Lovewell-kursen (inkl. all undervisning och handledning och 80 timmars workshopstid) och 10 luncher (måndag-fredag) kostar 5000 kr.

Deltagare har rätt att häva sin anmälan med full återbetalning fram till den 1:e maj. Avanmälningar gjorda efter den dagen återbetalas bara om platsen kan fyllas. Avanmälningar då kursen startat återbetalas inte.

 

DETALJERAD SCHEMA

VECKA EN (28 / 6-2 / 7)
Måndag-fredag 10-16.30

VECKA TVÅ (5 / 7-11 / 7)
Måndag 10-16.30
Tisdag-torsdag 10-18
Fredag 10-21
Lördag 13-21
Söndagsstängning, exakta tider kommer att meddelas senare!

 

STIPENDIUM

I samarbete med lokala företag och organisationer erbjuder Lovewell ekonomiskt stöd till de som särskilt behöver. Lovewell fördelar stipendier beroende på antal sökanden samt antalet sponsorer. Du ansöker i anmälningsformuläret online. För ansökan om stipendium för dig som redan är antagen, klicka här.

 

AVBOKNING

Avbokningar som görs till och med den 1 maj 2021 återbetalas helt (minus 10%  administrationsavgift). Avbokningar från den 2 maj och fram till det datum då workshopen startar, återbetalas helt (minus 10% administrationsavgift) endast om platsen kan fyllas av annan deltagare. Avbokningar som sker efter workshopens start återbetalas inte.

 

SPRÅK

OBSERVERA DENNA MYCKET VIKTIG INFORMATION: Workshopen hålls med engelska som huvudspråk. Föreställningen kommer att ha delar på både svenska och engelska.

 

FRÅGOR

Kontakta oss via e-mail på info@lovewell.se

LÄS TIDNINGSURKLIPP OM LOVEWELL SWEDEN

 

LÄNKAR

Skolan vi bor skapar på

 

TO THE LEFT: View Boundless: The Adventure of Making a Musical (a documentary about Lovewell Sweden):