Eslöv Teen (Swedish speakers/residents)

Lovewell Eslöv Teen

Eslöv, Sweden Teen Workshop

NÄR: Söndagen den 16:e juni – Söndagen den 7:e juli 2024.
Performances: Friday, July 5th, 2024 at 7pm and Saturday, July 6th at 1pm and 5pm at

Medborgarhuset
Kyrkogatan 1
241 30 Eslöv, Sweden

VAR: Vi skapar på Eslövs Folkhögskola i Eslöv.

 

ÅLDRAR: 13-19 år, öppet för deltagare från hela världen.

 

Observera att varje student vid registrering måste skapa ett eget konto (med en unik e-postadress).

Sedan 2003, under tre sommarveckor, samlas ungdomar från Europa och USA för att skapa en musikal tillsammans med amerikanska och svenska ledare med många års erfarenhet av teater (t.ex. Broadway) och utbildning. Vi skriver och sedan framför vår show på Eslövs Folkhögskola, för publik på plats.

 

 

Från det allra första ordet som skrivs till ridån går ner, skapar, skriver, koreograferar, komponerar, designar, upprepar, producerar och framför deltagarnas egen musikal tillsammans med våra ledare. Lovewell-metoden använder musikteater som ett verktyg för att utveckla deltagarnas kreativa, konstnärliga och sociala förmågor och samtidigt stärka självkänslan och förmågan att samarbeta. I vår tonårsverkstad utbildas också språkkunskaper eftersom hela kursen hålls på engelska.

Lovewell fokuserar på process snarare än på produkt; med varje workshop vill vi visa deltagarna att när en grupp samlas kring en idé som de brinner för är allt möjligt. Vissa föreställningar som skapats under våra workshops har senare fått ett eget liv och producerats av skolor och teatrar i Sverige och USA. Pengarna som kommer in till Lovewell från dessa produktioner går i sin helhet till Lovewells stipendieverksamhet som gör det möjligt för unga människor, som kanske inte annars har haft råd, att komma till Lovewell. Läs mer om våra stipendier nedan.

 

Lovewell har varit i USA sedan 1989 och sedan 2003 har Lovewell organiserats i Sverige varje sommar. Vi är en religiöst och politiskt oberoende förening som licensierar den unika Lovewell-metoden. Inget liknande finns idag i Sverige.

PRISER

Kursavgiften, dvs. deltagande i Lovewell-kursen (inkl. all undervisning och handledning och 150 timmars workshopstid) 7200kr.

  • Logi i dubbelrum (inkl. frukost/lunch/middag) 7900kr + 7200kr Kursavgiften
  • Logi i enkelrum (inkl. frukost/lunch/middag) 8900kr + 7200kr Kursavgiften

Deltagare har rätt att häva sin anmälan med full återbetalning fram till den 1:e maj. Avanmälningar gjorda efter den dagen återbetalas bara om platsen kan fyllas. Avanmälningar då kursen startat återbetalas inte.

 

 

STIPENDIUM

I samarbete med lokala företag och organisationer erbjuder Lovewell ekonomiskt stöd till de som särskilt behöver. Lovewell fördelar stipendier beroende på antal sökanden samt antalet sponsorer. Du ansöker i anmälningsformuläret online. För ansökan om stipendium för dig som redan är antagen, klicka här.

 

AVBOKNING

Avbokningar som görs till och med den 1 maj 2022 återbetalas helt (minus 10%  administrationsavgift). Avbokningar från den 2 maj och fram till det datum då workshopen startar, återbetalas helt (minus 10% administrationsavgift) endast om platsen kan fyllas av annan deltagare. Avbokningar som sker efter workshopens start återbetalas inte.

 

SPRÅK

OBSERVERA DENNA MYCKET VIKTIGA INFORMATION: Workshopen hålls med engelska som huvudspråk. Föreställningen kommer att ha delar på både svenska och engelska.

 

FRÅGOR

Kontakta oss via e-mail på info@lovewell.se

LÄS TIDNINGSURKLIPP OM LOVEWELL SWEDEN

 

LÄNKAR

Skolan vi bor skapar på

 

TO THE LEFT: View Boundless: The Adventure of Making a Musical (a documentary about Lovewell Sweden):